Search This Blog

Perhatian: Kepada para pembeli semua, pastikan anda menghubungi kami terlebih dahulu sebelum membuat sebarang deposit/pembayaran penuh untuk memastikan stok barangan yang dibeli masih ada. Juga kepada yang telah membuat bayaran, sila maklumkan kepada kami untuk mengelakkan kekeliruan.

Kepada yang ingin membatalkan order, sila maklumkan juga. Do consider our time and effort.

Sekian, harap maklum.

Wednesday, 26 June 2013

KURMA AJWA MADINAH

Salam semua,

Kami sedang membantu teman kami yang menjual Kurma Ajwa Madinah. Sempena bulan Ramadhan yang akan muncul tidak lama lagi, adalah menjadi kebiasaan untuk kita mencari buah kurma untuk dimakan ketika berbuka, mahupun bersahur. Kurma Ajwa ataupun kurma Nabi ini merupakan kurma kegemaran Nabi Muhammad SAW. Teksturnya lembut dan sedap dimakan.

250g - RM33.90


Antara khasiat buah kurma ialah seperti berikut:

  • Kaya dengan sumber zat besi, potassium, magnesium, kalsium selain pelbagai vitamin termasuk asid folik. Baik bagi wanita mengandung.
  • Kandungan tinggi magnesium dalam kurma boleh mencegah barah.
  • Satu kilo kurma memberikan 3,470 kalori kepada tubuh sebaik memakannya. Tenaga itu memuaskan selera makan, yang amat penting ketika berpuasa.
  • Vitamin A kurma dapat memperbaiki penglihatan pada waktu malam, kekeringan mata dan penyakit mata.
  • Kurma juga penawar yang baik kepada masalah pening, sakit kepala. Disebabkan ia juga mengandungi zat besi dan kalsium, kurma juga penting untuk pembentukan tulang, gigi dan tisu otak.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Kurma Ajwa ini, sila hubungi terus:
- Tuan Syed Syafiq (012-2320546)

0 comments:

Post a Comment

Please click OLDER POST for more items. :)